Det var en gång…

I början av 1997 blev Tommie Pettersson uppringd av en tjej som ville ha komp på piano till en audition. Hotellkedjan First skulle sätta upp en krogshow och annonserade efter artister. Detta slutade med att Tommie blev pianist i krogshowen First Cabaret. Showgruppen bestod av 6 sångare, 1 pianist, 1 ljudtekniker och 1 ljustekniker.

Denna produktion gjorde, mellan 1997 och 2000, några hundra jobb på First hotels och andra ställen runt om i Norden. Flera av artisterna  som var med i begynnelsen är med än idag t.ex. Daniel, Lovisa, Frida och Helena. Andra slutade och började med helt nya saker, eller satsade på egen karriär. En av dessa är Jessica Andersson som Showkanalen gjort flera jobb med under åren.

Till en början ägdes produktionen av ett externt bolag som tyvärr gick i konkurs år 2000 av orsaker som inte hade med First cabarét att göra. Det fanns då två alternativ, splittra gruppen eller driva det vidare i annan regi. Pianisten Tommie Pettersson och ljudteknikern Andreas Karlsson beslutade sig för att driva gruppen vidare, men efter ca 1 år tog Tommie själv över gruppen tillsammans med sin dåvarande sambo Helena Ohlson som också var med i gruppen.

Det var Helena som kom på namnet Showkanalen. De bestämde sig för att satsa allt på Showkanalen och mellan år 2000 och 2001 byggdes ett stort hus som blev Showkanalens bas. Huset innehöll studio, replokal, sovrum, lagerlokal och verkstad, allt för att kunna driva en proffisionell produktion.

Ända sedan starten -97 hade Tommie haft en dröm att slippa vara ensam musiker som spelade till backtracks (inspelade bakgrunder med trummor, bas, gitarr osv.), han ville ha ett riktigt band. År 2001 kom det rätta tillfället, Showkanalen fick ett ”stort” jobb samtidigt som coverbandet ”Vilde Hildings” från Skövde  frågade om Showkanalen inte behövde ett kompband. Sagt och gjort, så blev det, och med detta startade en ny era för Showkanalen. Det gjordes fler och fler jobb med liveband och i december 2002 fick man förfrågan om att sätta upp en krogshow på ett nyöppnat nöjesställe i Skövde. Showen var av hög klass men tyvärr inte arrangören. Det hela slutade i ett ekonomiskt fiasko som höll på att sätta Showkanalen i konkurs, men skam den som ger sig! Det har tagit ca 5 år att komma på fötter igen och under tiden har konceptet utvecklats och förbättrats på många sätt till det etablerade namn som det är idag.

Showkanalen är numer som en enda stor familj och har, genom åren, gjort så pass många jobb att man kan ta sig an vilka utmaningar som helst.

Det är gemenskap och framåtanda som präglar allt som händer både på och utanför scenen vilket alltid skapar en god stämmning.

I slutet av 2006 blev Tommie upprings av Ola Comstedt från eventbolaget Contrast i Växjö. De har jobbat tillsammans under många år. Ola hade en idé om en ny konferenceaktivitet där deltagarna skulle  tävla och skriva musik tillsammans. Tommie och Jerker Tenenbaum åkte till Växjö för ett möte med Contrast. Där skapades ”Let the beat go on” som blev en av de bästa konferenceaktiviteter Contrast jobbat med. (vill du veta mer? Kontakta Ola på www.contrast.se).

Under våren 2007 kontaktade krögaren Nicklas Larsson på Husaren i Skövde Showkanalen och ville prova en idé han hade. ”ALLSÅNG PÅ KROGEN” blev en BRAKSUCCÈ !!! Arrangemanget, som hölls utomhus på Husarens bakgård drog fulla hus ända in i slutet av september, och kommer säkerligen fortsätta under många år.

I December 2007 gjorde Showkanalen julshow för första gången helt i egen regi, på Valhall i Skövde. Restraurant Parnassen levererade mat och dryck. Även detta blev succé och därmed början på ett nytt framgångskoncept.

Under våren 2008 spelade Showkanalen tillsammans med Magnus Bäcklund på Skövde Kommuns personalfest som pågick under 5 dagar. Showen sågs av ca. 4000 pers och fick mycket högt betyg av både arrangör och publik.

Fortsättning följer…