Showkanalen -ett koncept som växer

Nya medlemmar har tillkommit, det har satsats en hel del på ljudutrustningen, spelningarna bokas pårunt om i landet, det har byggts nya lokaler för repetitioner och Showkanalen kan även fungera som ett eventbolag, med helhetslösningar.

Turnén utgår alltid ifrån Skövde, där turneledaren och kapellmästaren Tommie Pettersson bor. Förutom Tommie kommer ytterligare 6 medlemmar därifrån. Det är också här i Skövde Showkanalen har sin fasta punkt. Nya lokaler p 400 kvm har byggts för repetioner och för produktioner. Huset används också som bostad åt artisterna. Showkanalen producerar alla nummer själva där Tommie Pettersson och Frida Pettersson är producenter tillsammans med övriga medlemmar.

Det är Tommie Pettersson Musik AB som driver showkanalen. -Det är ett tacksamt koncept som är både roligt och spännande att jobba med, säger Tommie och förklarar att de uppträtt i större delen av landet -från Piteå i norr till Malmö i söder samt i Norge och Danmark. Tommie fortsätter: -Vi kan vara på stora festivaler eller på mindre eller större företagsarrangemang i de mest varierande lokaler och sammanhang. Utrustning och repertoar kan anpassas till i stort sett vad som helst.

Utöver alla medlemmar är ett bokningsbolag kopplat till Showkanalen.

Showkanalen har även kommit att jobba mer som ett eventbolag emellanåt, där dom syr ihop hela program kombinerat med showen. -Det kan vara allt från stand-up, dansband, coverband, till konferenslokal, och hotell, säger Tommie Pettersson som själv har arbetat fram den idén i praktiken. -Vi har ju fördel dels av alla de kontakter vi fått efter hand när vi varit ute och jobbat och dessutom är det en fördel att jag har företag i grunden, (musikaffär), med bra tillgång till utrustning även när det är många jobb på gång.

Från att ha varit Kabarégruppen uppe på Billingehus är Showkanalen nu ett i hela landet etablerat underhålningskoncept som fortfarande växer och har sitt säte i Skövde.