Showkanalen är en unik showproduktion med underhållning som överraskar från scenen eller runt om i den aktuella lokalen.

Showkanalen följer ett väl inarbetat koncept där showen kan anpassas efter kundens specifika önskemål. Allt från ”soft” middagsunderhållning, via schlager till rock’n roll.

Med Showkanalen får Ni en orginell och omväxlande show med sång, dans, musik och komedi som fungerar utmärkt vid festivaler, mässor, företagsevent, konferencer, temafester, bröllop, 50-årskalas eller andra tillställningar. Inget är för stort eller för litet.

Efter att ha turnerat runt i norden har Showkanalen fått goda referenser från mycket nöjda arrangörer, bl.a. Volvo, Saab, Myresjöhus, Lunds energi, Folkpartiet, Borgunda, Tivoli Köpenhamn, Philip Morris, Skövde kommun, Smålands logistik, Cejn, Kongresspecialisten, Bilia, Kungshamns--festivalen, Contrast event, Paroc m. fl. Showkanalen har även uppträtt i kombination med andra artister såsom Cilla & Totte, Micke Tornving,  Henrik Hjelt, Jessica Andersson, Peter Jihde, Soffie Propp, Tina Lejonberg, Johnny Logan, Magnus Bäcklund, m. fl.

Showkanalen består av artister och musiker från olika delar av landet men produktionen utgår från Skövde. Där bor ägaren Tommie Pettersson som är pianist och produktionsansvarig. I Skövde har Showkanalen haft många återkommande spelningar genom åren.

Så här lät det i GP efter en av våra premiärer:”
…en säker artistgrupp som vågar ge järnet och bjuda på det bästa i musikväg under senare år med hits från Sinatra över ABBA till Schlagers och fartfyllda rockklassiker. Premiären var lysande!”
(Lasse Strömqvist, GP)

Showkanalen har alltid satsat på exklusiv ljud- och ljusteknik då detta är en högst väsentlig del i showen. Våra tekniker jobbar endast med det bästa inom ljud- och ljusteknik och har många års erfarenhet. Showkanalen är en av de få grupper i denna bransch, som har egen utrustning. Detta gör det enkelt för våra kunder och även för oss då vi vet att allting fungerar som det ska i alla lägen.

Antalet artister och musiker kan variera från 1- 20 personer. De alternativ vi jobbar med är:


Showkanalen XS: 1-4 personer. Ex.: Piano+sång eller trummor, bas piano och sång.

Showkanalen XS innebär att du som kund kan välja exakt det du vill ha för ett mindre arrangemang, t.ex.

Sång + piano till en tre-rättersmiddag eller en mindre firmafest.
Mingelmusik. Pianist eller trio med eller utan sång
Mindre show singback. 2-3 artister som sjunger i den lilla lokalen för ett mindre sällskap.
Singbackshow med DJ på 30-årsfesten.
Musik till bröllop både i kyrkan och på bröllopsfesten.Showkanalen S
: 5 artister singback

Showkanalen S är de yngsta artisterna inom showkanalen. De är handplockade direkt efter, eller under pågående musikutbildning.

Gruppen består av 2 killar och 3 tjejer som sjunger till inspelade musikbakgrunder. Musiken och showen är producerad av XL-gruppen i Showkanalen.

Här har publiken en härlig mix av musik som passar alla åldrar. En fartfylld show med sång och dans. Den framförs av unga artister som brinner för musik och ger allt för att publiken ska få en fantastisk kväll.


Showkanalen
M: 4-mannaband+1 sång

Showkanalen M  är ett ”coverband” som är grundstommen i XL-bandet. Bandet består av trummor, bas, keyboard, gitarr och sång.

Ska du ha fest och vill att alla ska dansa till gamla goa hits då är detta det ultimata partybandet.


Showkanalen L:
6-mannaband + 2-4 artister

Showkanalen L är alternativet där du får ”lite av allt”. Produktionen består av grundstommen i XL-bandet + lite extra lullull dvs. trummor, bas, 2 gitarrister, keyboard och saxofon.

Dessa musiker kompar 2-4 artister och med denna konstellation kan man ”lyfta taket” på de flesta tillställningar.

Det är Showkanalen Large som gör succékonceptet ”Allsång på krogen” som startade sommaren 2007 på Husaren i Skövde.

Showkanalen XL:
9-mannaband + 6 artister

Showkanalen XL är den konstellation som de flesta förknippar med ”Showkanalen”. Det är denna grupp som gjort flest företagsevent, festivaler eller andra större evenemang.

För de flesta som sett denna grupp får ordet energi en ny innebörd.
På scen blir inte 1 + 1= 2 snarare 22…

Det är inte lätt att med ord beskriva den stämmning som XL-gruppen skapar och man har därför inte försökt söka nya kunder via reklam. Kunden har hittills alltid funnits i publiken. Nästa gång är det kanske du…

Showkanalen XL har följande sättning:
Trummor, bas, 2 gitarrer, keyboard, baryton sax, tenorsax, trombone, trumpet och 6 sång.

Är du känslig för DRAG, välj då ett mer stillsamt alternativ.

Showkanalen XXL:
12-mannaband + 8 artister

Showkanalen XXL är en percussionist, 2 ”riktiga” hårdrockssångare och en keyboardspelare…

Lägg sedan till XL konstellationen och du får en showgrupp som slår det mesta…

Showkanalen XXL innebär: Trummor, percussion, bas, 2 gitarrer, 2 keyboard, barytonsax, tenorsax, trombone, trumpet och 8 sångare.

Varning! Denna konstellation kan låta bättre än orginalet…